Werken in de Vosseslag - gebruik de parking op het Kennedyplein. - Lees meer ...
Met pensioen!

Na een mooie carrière van 39 jaar als verzekeringsagent voor KBC, gaat Franky De Rudder op 1 maart 2021 met pensioen.

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

In normale tijden wordt er bij een pensionering wel eens een afscheidsdrink of -feest georganiseerd. Zal nu dus niet lukken, daarom doen we het digitaal.

Heb je een boodschap voor Franky?

Vul dan het formulier hieronder in, jouw boodschap landt dan rechtstreeks in zijn privé mailbox.
Onder het formulier vind je nog een korte schets van de mooie loopbaan van Franky.


In 1982 startte Franky bij het toenmalige ABB Verzekeringen met een kantoor in de Dorpsstraat te Bredene.

ABB verzekeringsagenten kregen toen een opleiding in Leuven, met véél cursussen, op papier. De inning van premies gebeurde door de agent: geld was nog cash en in Belgische franken. Foto's voor een schadedossier werden genomen met een polaroid. Er was geen sprake van digitaal, de gsm was nog geen gemeen goed, de smartphone moest nog uitgevonden worden. Al kon je wel al, als het dringend was, een fax naar de maatschappij sturen. Kun je het je nog voorstellen?

In 1984 verhuisde hij naar zijn nieuw kantoor in de Duinenstraat.
Zoals de meeste ABB verzekeringsagenten runde Franky zijn kantoor toen gewoon van thuis uit. Thuiswerken bestond toen dus wél al, alleen de term nog niet.De verzekeringsportefeuille groeide gestaag, en begin de jaren '90 werden alle ABB verzekeringsagentschappen uitgerust met een computer, in die tijd toch een kleine revolutie. De klant moest snel bediend kunnen worden! En dat kon: ABB zorgde voor de infrastructuur en opleiding. De agenten konden vanaf toen zelf een aantal polissen opstellen. Een stap voor op de concurrentie.

Het thuiskantoor werd na enkele jaren al te klein en het werk teveel om nog alleen aan te kunnen. In 1996 begon Franky daarom met de bouw van een nieuw kantoor in de Sluizenstraat. De verhuis gebeurde in 1997, het jaar daarop werd de eerste bediende aangeworven: Nathalie.


ABB ontwikkelde zich tot een solide onderneming in de top van de Belgische verzekeringssector, met een net van meer dan 1.000 exclusieve verzekeringsagenten. In 1997 werden fusiebesprekingen gestart tussen Kredietbank, Cera Bank en ABB Verzekeringen: zij wilden een grote Vlaamse bankverzekeringsgroep creëren en marktleider worden in België. Op 3 juni 1998 is dan de KBC Bankverzekeringsholding NV ontstaan.

Had Franky nu net een mooi nieuw kantoor laten bouwen met groene ramen en deuren :-)

Maar deze fusie had vooral een grote impact op de werking van het verzekeringsagentschap: een goede samenwerking met het plaatselijke KBC bankkantoor en de (toen al) snel toenemende digitaliteit in het agentschap. Van de KBC verzekeringsagent werd ondertussen verwacht dat hij de meeste polissen zelf opmaakte. En hij moest niet alleen meer schadegevallen regelen voor zijn eigen klanten, maar nu ook voor de klanten die via de bank hun polis hadden afgesloten.

Daarom was er al snel nood aan een extra medewerker: in 2008 kwam Stephanie het team versterken.
En in 2014 kwam ook nog dochter Fien aan boord.

In 2016 werd het kantoor grondig vernieuwd en aangepast. En werd er een open dag gehouden.


In 2019 tenslotte zette Franky nog zijn schouders onder het project dat Fien startte met het naburig verzekeringsagentschap uit Klemskerke. KBC Verzekeringen heeft een duidelijke visie voor de nabije toekomst. Kernwoorden daar zijn digitale transformatie, digitale klanten, digitaal eerst. Het productaanbod wordt groter en klanten kunnen nu hun verzekeringsproducten beheren in de KBC Mobile app op hun smartphone.

Specialisatie en snelheid zijn daarbij nodig en dat lukt beter in een groter team. Op 01/04/2020 werd Fienco BV boven de doopvont gehouden, fusie van de verzekeringsagentschappen De Rudder Franky bvba (Bredene) en Assekuro bvba (Klemskerke).

Dochter Fien heeft nu een solide basis om, net als Franky, een succesvol verzekeringsagentschap uit te bouwen.
En nu? Nu gaat Franky met pensioen.

Al is dat waarschijnlijk geen synoniem voor stoppen met werken, want hij is nog altijd secretaris van het schoolbestuur van het Vrij Katholiek Basisonderwijs Bredene vzw. Hij zorgt ook nog voor zijn moeder, en er wordt gespeeld met de vele kleinkinderen. En bij de kinderen moet nog een huis gebouwd of verbouwd worden...

Wij wensen hem verder veel succes en een goede gezondheid!

copyright Kamagurka